TΛNNΞЯ Konu tarihi: 4 Temmuz 2013 Paylaş Konu tarihi: 4 Temmuz 2013 SALAM hərkəsə yanıman bir toshiba gətiriblər markası yuxarda yazmışam ama nə stoldan nədə BİOSdan format atmaq olmur Stoldan format atanda oşibka verir restartdada F12 ilə daxil oluram seçirəm USB və ya CDDVD ENTER vururam yazılırki FAİL köhnə sistem açılır bundan baş açanlar var qeyd edimki üstündə 8 idi mən 7 yazıram yiyəsi elə istəyib Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 ... başqa disklə yoxla... ...və bir də bios-a bax.boot menyuda first cd/dvd seçirsənsə,digərləri də təsadüfən first-də ola bilər.onda oşibka verir.yəni digər seçimlərdə hamısı fərqli olmalıdır.secondda da elədir.second hansını qoymusansa,digərləri heç biri second seçilməməlidir... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΛNNΞЯ Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 Kamran biraz etrafli yaz qardas nese basa dusmedim CDDVD ni birinci qoydum sonar ne edim ? bunu biosu ferqlidir men HP dir deye ezbere bilirem Checking Media (Fail) yazilir vessalam kohne system acilir Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 ...1-ci cd/dvd seçirsən...amma əvvəlcə 1-ci deyək ki usb-hdd idi...sən 1-ci cd/dvd seçəndən sonra usb-hdd-i dəyişməyib yaddan çıxarsan oşibka verəcək... ...gərək usb-hdd-i misal üçün 2-ci,yəni second olaraq seçəsən... ...usb-hdd-i 2-ci seçəndə də fikir verməlisən.ola bilsin ki əvəəlcədən 2-ci olaraq floppy disk seçilib.onda usb-hdd-i 3-cü olaraq seçirsən... ...yəni bu qayda ilə demək istəyirəm ki, 1-2-3 və s olaraq bir şey seçilməlidir...misal üçün əgər 1-ci olaraq həm cd/dvd və usb-hdd və ya 2-ci olaraq həm usb-hdd və floppy disk seçilərsə,oşibka verəcək... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΛNNΞЯ Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 Kamran sekilin cekim BOOTun bax ardicilligi isarele olar uje basim nese tormuzlandiye Kamran BOOT Speed FAST secdim BISOA girmir indide BIOS sa girmeyi duzeltdim buyur sekil budur bunu nece ardicilligla yigim ? 2013-07-04-603copy.jpg Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Temmuz 2013 ... onda səndə problem başqadır... ...yeni noutbuklarda hansı ki,windows8 ilə gəlir onlarda boot menyuda elə qoyurlar ki,windows 7-yə boot vermək mümkün olmasın...ancaq windows8 yazasan... ...bunun yolu var...bunun üçün secure boot configuration menyusuna girirsən...ekrana qırmızı rəngdə pəncərə gəlir...f10 basıb davam edirsən...oradan secure boot menyusuna girib desable edirsən... ...hər biosda fərqli yerdə ola bilir... http://www.youtube.com/watch?v=5nG4zMdrHKs Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
senedeqalmaz Mesaj tarihi: 12 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 12 Temmuz 2013 Kamran çox sağol məlumata görə düz deyirsən.Məndə hp povilion g7 -ni format etmək istəyirdim sistem win 8 id,i win 7 yükləmək isəyirdim alınmadı .İndi məlum olur ki bu win 8 görə imiş Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
VahidoV Mesaj tarihi: 13 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 13 Temmuz 2013 Tanner , Sen Isci stoldan formata atanda deyirsen islemir?Isci masadan format ede bilmezsen onu.Ancag ustune sistem yaza bilersen.Formatdan ancag boot menudan perezaqruzicni ata bilersen.He eger diski oxumursa basqa disk qoy.Usb flaslada bele olursa onda bu cur et.Diski qos.Perezaqrzuska ele.Boot menudan Cd-Rom sen kimi qosulamgi gozlemeden tez tez enet vur.Eger onda da alinmazsa senin yabios menunuda,yada eleinde olan disklerin yazilisinda probilem var. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 13 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 13 Temmuz 2013 ...senedeqalmaz , halal xoşun... ...bütün userlər bunu nəzərə alsın...yeni noutbuklarda hansı ki,windows 8 ilə gəlir,onların bios-ları yeni versiyadır.və secure boot menyusu əlavə edilib...bu funksiyanı söndürmədən digər əməliyyat sistemi ilə format etmək olmayacaq... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.