Mubariz_bmw Konu tarihi: 17 Temmuz 2013 Paylaş Konu tarihi: 17 Temmuz 2013 Salam dostlar, mənim bir sualım var sizə. Bu saytda proqram saytı olduguna görə yəqin bilərsiz, ümumiyyətlə proqram saytı yaratmaq qanunidi? yəni demək istəyirəm proqramların müəlliflik hüquqları pozulur bu halda? (proqramın veb səhifəsinə link qoymaq şərtilə) Məsələn filmlər saytı yaratmaq qanuni sayılmır yəni filmlərin müəllliflik hüququ pozulur.Bunu maraqlanmağımın səbəbi həmdə Google Adsense ilə bağlıdır.Proqram saytına google reklamları qoya bilərəm yoxsa saytı atacaqlar bloka? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvin Məlikov Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Sən deməyinnən belə çıxırkı internetdəki saytların əksəriyyəti qanunsuz işləyir.Çünki bir proqramı ayrı ayrı saytlarda görmək mümkündür.Eləcədə oyun və kino saytları kimi.Müəlif hüquqları deyəndə proqrama dəyişikliklər etmək qanunsuz yolla aktivləşdirmək kimidə baxmaq olar.Müəlif onna pul qazanır bizsə onu saxta yollarla aktivləşdirib işlədirik.Maraqlansan yəqin xəbərin olar bəzən proqram yaradıcıları proqramı saxta yolla aktivləşdirib və ya müxtəlif aktivləşdiricilər hazırlayıb internet saytına yerləşdiriən bəzi saytları məhkəməyə verib.(Müəlif özü,yəni sayt müəlif hüquqlarını pozzmuş sayılır)Yenədə deyirəm əhər onlara fikir versən gərək öz yaratdığın proqram saytına ancaq öz məhsullarını yerləşdirəsən.Yəni öz yaratdığın proqramları.Bu da əlbətdə çox çətin hətta mümkün olmayan məsələdir Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mubariz_bmw Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Cnet Software - bu saytdan yəqinki xəbəriniz var.Bu sayt proqram saytıdır və tam qanuni işləyir.Mən Google Adsense-ə görə bu məsələ ilə maraqlanıram.Adsense bəzi müəlliflik hüququnu pozan saytları bloka atır.Məsələn siz bu sayta google reklamları qoya bilərsiz? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvin Məlikov Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Yəqin bu sayt haqqında bilirsənki bu əvvəllər ən çox texnologiya xəbərlərinə yer verirdi.Proqram bölməsi isə sonradan açılıb.Həmdə necə hüquqları var ki bunu Türkiyədə ofisi açılmışdı amam nədənsə sonradan bağladılar))Blok edir deyəndəki düzü bu saytda yoxlamamışam həmdə mən biləni adsense Azəri dilini hələ götürmür.Saytı adsenseyə göndərəndə özü harda səhvlər var onu deyir.Yəni nəyi qəbul eləmir onu Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miryusif Rahimov Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 17 Temmuz 2013 Mən bilən www.tamindir.com saytı qanunidi... Bu sayıtda pullu proqramları sındırılmış vəziyyətdə və ya aktivasiya ilə birlikdə tapmaq mümkün deyil... Proqram şirkət necə buraxırsa elə yerləşdirir sayta... Sınaq proqramları sınaq versiyası olaraq yerləşdirilir... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.