jefri_519 Konu tarihi: 10 Eylül 2011 Paylaş Konu tarihi: 10 Eylül 2011 Mənə exceldə bir hesablama aparmaq lazımdı, deməli belə: 2 dənə xana var, A1, A2. A1-dən 400 çıxıb A2-yə atsın. Ama əgər A1 400-dən çoxdursa. Çox deyilsə əməliyyatı yerinə yetirməsin, elə A1-in qiymətini A2-yə atsın. Yəqin başa düşdüz. Misalçün: A1 840-dırsa, onda A2 440 olacaq, ama A1 220-dirsə onda A2 də 220 olacaq ... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEZHH Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 Buyur Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefri_519 Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 seven_birisi, çox sağol Bir dənə də sual, riyazi modulu necə ifadə eliyirlər ? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEZHH Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 dəyməz. Riyazi modul deyəndə nəyi nəzərdə tutursan? -5=5 deyirsənsə ABS(-5)=5 olur. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefri_519 Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 Hə, çox sağol, tapdım onu. Bir də təşəkkür ! Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEZHH Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 2011 jefri_519, buyur. Xoşdu. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEZHH Mesaj tarihi: 15 Eylül 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2011 Mənə də bir Excell düsturu lazımdı, özüm axtardım, tapa bilmədim. Düzstur deyil daha çox işlənmiş fayl deməy olar. Rəqəmi yazanda başqa bir xanada həmin rəqəmi sözlə yazır, özü də Azərbaycan dilində. Əvvəllər bu faylı görmüşdüm, Biləniniz varsa , xahiş köməy eliyində Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
♣♣KaRoL♣♣ Mesaj tarihi: 15 Eylül 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2011 he mende eliye bildim tsk seven birisi=) Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEZHH Mesaj tarihi: 15 Eylül 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 15 Eylül 2011 Karol, dəyməz. Axtardığımı da tapdım, Türkçə idi, Çevirdim öz dilimizə. Excelli açırsınız, ALT+F11 Basırsınız və İnsert Module əmrinə vurursunuz. Sonra aşağıdakı kodu daxil edib, X-ə vurun və qayıdın Excellə. Function Yaziyla$(reqem) Dim b$(9) Dim y$(9) Dim m$(4) Dim v$(15) Dim c(3) b$(0) = "" b$(1) = "Bir" b$(2) = "Iki" b$(3) = "Uc" b$(4) = "Dord" b$(5) = "Bes" b$(6) = "Alti" b$(7) = "Yeddi" b$(8) = "Sekkiz" b$(9) = "Doqquz" y$(0) = "" y$(1) = "On" y$(2) = "Iyirmi" y$(3) = "Otuz" y$(4) = "Qirx" y$(5) = "Elli" y$(6) = "Altmis" y$(7) = "Yetmis" y$(8) = "Seksen" y$(9) = "Doxsan" m$(0) = "Trilyon" m$(1) = "Milyard" m$(2) = "Milyon" m$(3) = "Min" m$(4) = "" a$ = Str(reqem) If Left$(a$, 1) = "" Then pozitif = 1 Else pozitif = 0 a$ = Right$(a$, Len(a$) - 1) For x = 1 To Len(a$) If (Asc(Mid$(a$, x, 1)) > Asc("9")) Or (Asc(Mid$(a$, x, 1)) < Asc("0")) Then GoTo hata Next x If Len(a$) > 15 Then GoTo hata a$ = String(15 - Len(a$), "0") + a$ For x = 1 To 15 v(x) = Val(Mid$(a$, x, 1)) Next x s$ = "" For x = 0 To 4 c(1) = v((x * 3) + 1) c(2) = v((x * 3) + 2) c(3) = v((x * 3) + 3) If c(1) = 0 Then e$ = "" ElseIf c(1) = 1 Then e$ = "Yuz" Else e$ = b$(c(1)) + "Yuz" End If e$ = e$ + y$(c(2)) + b$(c(3)) If e$ <> "" Then e$ = e$ + m$(x) If (x = 3) And (e$ = "BirMin") Then e$ = "Min" s$ = s$ + e$ Next x If s$ = "" Then s$ = "Sifir" If pozitif = 0 Then s$ = "" + s$ Yaziyla$ = s$ GoTo oldu hata: Yaziyla$ "Hata" oldu: End Function İndi gəlirsiniz hansısa xanaya, =yaziyla(A2) yazırsınız indi A2 xanasına nə rəqəm yazsanız hərflə verdiyiniz xanaya yazılacaq. qeyd: Trilyona qədərdir, istədiyiniz qədər artıra bilərsiniz Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.