Jump to content
Forum Windows-az.com

Sistemi DVD-diskə yazmaq üçün proqram

VahidoV

Recommended Posts

Salam.Men buradan yuklediyim sistem proqramlarini (Windows Xp,Windows 7,Windows 8,Windows Vista) DVD diske yazmaq isteyirem.Hamimizin tanidigi Nero proqraminin,Nero Expres bolumu ile bu prosesi etdim.Disk ise 4,5 Gb-liq adi DVD disk idi.Yuklendi.Butun elementlerde dusdu.Hetda sayini bele hesabladim.Amma diski hec bir kompitor oxumur.3-disk yazmisam ve ferqli sistemlerle yene oxumur.Diskin icindeki proqram elemtlerini WinToFlash proqrami ile atiram USB-ye onda isleyir USB-de.Yeni Sistem proqramda probilem yoxdur.Deyirem belke Nero yox basqa proqramla yazilir.Bilen wexselr mene komek tese sevinerem.Qabaqcadan tesekkurler.

Proqramlar telegramda

Qaqas VALLAH basa dusmedim.Men Proqrami torrentel bu saytdan yuklemisem.Proqrami da USB-yazmisam isleyir.Men o proqrami iso formatindan cixardiram.Winrar proqramida olan Sehirbaz bolmesi iel.Sonra adi qayda ile NERO Eexpres proqraminin komeyi ile adi yeni prastoy DVD (4,5GB) diske atiram kompitorlar o diski oxumur.Men basqa hansi proqramla ata bilerem ve ya sehv nededir?

Dede men o diski kompa qoyuram isleyir.DIski komp oxuyur.Mp3,mp 4 ne bilim liboy proqrami yaziram oxuyur.Yox ee liboy kompda bele olur cox kompda yoxlamisam.Bele proqrami adi qayda ile yuklemekde olur.Lakin format zamani Boot menudan pramoy girende yada biosda CD romu bire qoyanda perezaqruskadan sonra format ucun diski oxumur.Basa sala bildim qaqam?

.... iso -nu arxiv və ya digər proqram ilə açıb sonra diskə yazmaq olmaz...olar,amma boottable olmayacaq...yəni zaqruziçnı olmayacaq.gərək boot.bif for windows 7 faylı əlavə edəsən...(internetdən tapasan və ya digər windows diskindən çıxarasan)

...sən iso-nun üzərindən 2 dəfə klik elə.bu iso düşəcək səndə olan proqrama.nero və ya ultraiso ...hansısnı yükləmisənsə...həmin proqramda projiq düyməsini basıb diskə yazacaqsan...bu halda zaqruzıçnıy disk olacaq və boot-menyudan açacaq...

Kamran qaqas nece deyirsen?Yeni hemen sistem proqramini isodan cixartamyim,birbasa iso formatinda Nero proqramina atim ve sonra bu prosesi davam etdirm?Mende iso formatli faili iso proqrami ozu yox Winrar canlandiri.Iso formatinda bir defe etdimpramoy isononun ozu dusdu diske formatini deyismeden.

... iso-nu diskə dannı kimi atmaq olmaz...necə ki,mp3 və ya video atırsan...belə atsan elə iso kimi qalacaq...

...sən ultraiso proqramını yüklə... sonra isonn üzərində 2 dəfə klik elə....görəcksən ki,avtomatik ultraiso proqramı açılacaq.və sənə lazım olan menyusu ilə birlikdə...

...sənə qalır diskovodu seçəsən ki,dvd diskin görsün...vəssəlam...projiq düyməsini basırsan avtomatik iso dvd diskə açlıb yazacaq...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• loading...
  • Create New...