Jump to content
Forum Windows-az.com

Notebook Batareya Nece Isletmeli?


Guest Nazim888

Recommended Posts

salamlar,men evveller notebook almisdim,3il olar,demek men onun batareykasini arxasindan cixartmadan isletdim toka taxili,yeni batareyka hemise dolu olurdu ve qosanda kompu razetkaya qosurdum,adapdir basliqini ustunden bir ilden bir az kekenden sonra ele bele batareyka ile isletmeli oldum,format etdirecekdim,gordum notebook 10 deq saxlayir.batareyka olmusdu,hecne saxlamirdi 100% olmasina baxmayaraq,dedim yeqin razetkaya taxili isletmisem ele olub. bu yaxinlarda yeni notebook aldim,hp pavilion seriyasindan,onun batareykasini cixardib isledirem yeni bir basa toka qosuram,yeni isiq sonse kompda promoy sonur o deqiqe.batareykanidaqiraqda saxlayiram,arada bir yoxlayiram,3 saat bezende 3 saatdan cox saxlayir ele bele isletdikde,oyun flan oynamadiqda ekran parlaqliqida az olduqda.ancaq bele isletmek kompa ziyandi,isiq artib azalanda,taxudda bir basa sonende komp promoy sonur sonra men onu obicni windows edib sonra yandiriram,esasende guclu qrafikali oyun oynaqdiqda isiq kesintisinden qorxuram. men nece isletmeliyem batareykani ? o xarab olmasin? evvelki kimi yaxsi islesin 1-2 il sonrada ? batareykani notbukdan ayirib isledim yoxsa yox ? birde ola bilerki batareyka 100% dolduqda komp ozu batareykada energi otrmesin sadece kompa versin . batareyka azalandan sonra batareykaya.

xais edirem bilen varsa yazsin

Link to comment
Share on other sites

Proqramlar telegramda

qaqash kohne notbuk lazim deyil uje mene, yenisini istemirem ele olsun ona gore batareykani ayirmisam ele pramoy toka qosmusam ,yeni isiq geden kimi notbuk sonur,, bunu ona gore etmisemki batareykaya hecne olmasin,yeni notbuku isleden hemise toka taxili saxlayiram,batareykada hemise 100%da olur, yeni bir seyi cox zaryatkada saxlayanda batareykanin omru azalir. deyiremki notbuk isledenler nece isledir ? olarda ayiriblar batareykani notbukdan ? kim nece deye biler ele isledim ?

Link to comment
Share on other sites

notbuklarin hamsiinda beel bir xusiyyet var.enerjini batarekya yigdi dolan kimi avto keviri sabit cereyandan istifade edir.sende notbuk hp-dir?

- Laptop ve Desktop Anakartlarin temiri

- BIOS yazilmasi

- Sifreli SuperUser BIOS-larin silinmesi

- Kicik chiplerin deyisidrilmesi

- BGA Chiplerin deyisdirilmesi (GPU/CPU/FCH/PCH/HM ve s)

Link to comment
Share on other sites

he sende batareyka olub uje,yenisini almalisan

he vusal mendede hpdir pavilion dv6 , yeni seriyadi. mence problem hell ederler.birdeki men sen deyeni basa dusurem,ancaq mence onu ozun nastroykadan qurdalayib edirsen.mes:batareyka dolanda energi kesilsin batareykaya verilen tehce kompa versin enerjini,isiq sonen kimide aftomatik batareykaya kekib batareyka ile islesin,yeni demek isteyiremki batareyka, toka qosulu olanda,hem batareykaya hemde notbuka energi vermesin tek notbuka

 

mende evvel samsung idi,ele hemise notbka bagli qaldiqi ucun,ve tokla isletdiyim ucun o uje 10 deq saxlayir,xarab olub.

 

birdeki vusal sen dediyin mence ozun edirsen ,nastroyadan ama bilmirem,birdeki bezi notbuklarin oz funksiyasi ola biler

Link to comment
Share on other sites

deyismek lazimdir...

 

men deyen avto rejimdi.

eger batareyka saxlamirsa deyilsilmelidir.yeni ona hecne etmek olmur.

- Laptop ve Desktop Anakartlarin temiri

- BIOS yazilmasi

- Sifreli SuperUser BIOS-larin silinmesi

- Kicik chiplerin deyisidrilmesi

- BGA Chiplerin deyisdirilmesi (GPU/CPU/FCH/PCH/HM ve s)

Link to comment
Share on other sites

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • loading...
×
×
  • Create New...