Guest TuRaL Konu tarihi: 25 Haziran 2010 Paylaş Konu tarihi: 25 Haziran 2010 Salam. Son zamanlar qarşılaşdığım bir qəribə hadisə ilə rastlaşdım. Məsələ orasındadır ki, Təzəlikcə tanışın bir kompüterini formatlayanda onun kompüteri açılmırdı, məlum məsələ idi ki bu virusdandır, virus exporer.exe faylını yimişdi və ana səhifə gəlmirdi. Qərara gəldim ki C diskində faylların itməməsi üçün C diskini formatlamadan başqa bir Əməliyyat ssitemi yazaım faylları götürüm və yenidən təmiz formatlayım. belə də etdim. Yeni sistem yazdım. Amma yazdığım sistemə də həmin virus düşdü bə işləmədi. Daha doğrusu işlədi. amma kompüterqovluqları proqram faylları kimi başa düşdü və demək olar ki açmırdı. Qərara gəldim ki KİS antivirusu yazım. Yazdım nə az nə çox 300dən çox virus tapdı. Amma ən maraqlısı o idi ki yeni növ trojan kəşf etdim, əvvəl buna heç rast gəlməmişdim. Adı Trojan.B(daha 2 hərf) tam adı yadımda deyil. Bu tip virus qarşısında antivirus aciz qaldı, KİS adətən məni darda qoymayıb, bu dəfə istisna idi. Yaxşı nə başınızı ağradım. Kompüteri əməlli-başlı format edim. Amma, virus yenə qaldı, qovluqlarda həmçinin elə göründü. hal-hazırda kompüterə antivirus yazmaq olmur, çünki kompüterdə mövcud bütün qovluqlar proqram kimi qəbul edildiyindən antivirus bütün qovluqları blok edir. Məcbur qarşısında həmin antivirusu sildim. İndi kompüter tərsinə işləyir. Proqramlar öz-özünə yazılır, silinir, ekrana internetdən .lnk ünvan faylları düşür, silmək olmur, internet sürəti aşağı düşüb və s. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 26 Haziran 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 26 Haziran 2010 heeeeeee bu menimde qarsima cixib virus eledirki neyi gordu onun exe-sini cixardir.ama sen bele et.onun diskindeki lazimli materiallari cixart.sonra hard diski birlesdir.sonra yeniden bol.vessalam problem hel olacaqdir.qaldiki antivirus meselesine sen onun materiallarini Nortonla ayadki Avira ile yoxla....... yadaki KAV 2010 la yoxla.ola bilsin onun hard diskinde tecke trojan yox bot sector virusuda olsun. ama sen hard diski birlesdir duzelecek.format edendede agir format ver ************************************************************** Tezlikle Windows XP Pro VuSaL Edition 2010 Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Mesaj tarihi: 2 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 2 Temmuz 2010 Adi bir haldır. Belə hadisələr olur. ) Məsləhət.... [hide]Dr.Web® LiveCD[/hide] və ya [hide]Kaspersky Rescue Disk[/hide]'dən istifadə et. Vüsal, dediyin birinci variant işə yarayandı. Amma ikinci variant boş şeydi. Yalandan guya ağır format gedir. )) Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
cefaz Mesaj tarihi: 2 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 2 Temmuz 2010 Salamlar yeni mövzu açmaq istəmədim deyə burda yazdım Tanışın birində belə problem olub: Təzə XP yazıb bütün driverlər yüklənib amma səs driverində problem var yükklənmir əvvəl yüklənmişdi amma səsi çıxmırdı sonra silib təzədən yükləmək istədik silindi amma indi yüklənmir komputer driveri tapmır halbuki disk komputerdedi.Səbəb XP ola bilər?bunu 1ci dəfədi yükləyirdi Təşəkkürlər! Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 2 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 2 Temmuz 2010 salamlar... mile birincisi agir format bos sey deyil men lazimdirki onu deyirem.lazim olasa onu qoymazlar agir format butun evvelki materiallarin coxunu silir eger onu qaytarmaq istesen evvelki materiallarin yarisi cixacaq ama tez frmat verende onlarin coxunu rahat qaytarmaq olur flash usb-lerde hemcinin heeeeeeeee cefaz bu problem heyqi mazqi edendir basima gelib bu mesele komputerin modeli nedi? sen evvel hansi driveri yukleyirdin? bes modemi yuklemisen?onunlada elaqeder ola biler Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony Mesaj tarihi: 3 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 3 Temmuz 2010 tural men bildim sende niye bele oldu bezi viruslar bios sisteminde serbest isliyir ona gore sen bele etmelisen biosu tezden yazmalisan Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 3 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 3 Temmuz 2010 dostum biosun bura hec bir dexli yoxdu virus biosa hec ne ede bimir biosun zedelenmesi ve ya siinmesi cox nadir hallarda olur ************************************************************** Tezlikle Windows XP Pro VuSaL Edition 2010 ************************************************************** Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
azar790 Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Salam.Menim komputerimde de bu problem var.XP yukleyirem , lakin, Ses driveri yazilmir ki yazilmir.Hetta ses kartini da deyisdim yene hemin problem.Amma burdan oxudum ki, modemin driveri de buna sebeb ola biler.Goresen duzdu Bundan basqa mende komputerde bele bir xestelik olur tez-tez zaqruzka geden vaxti birden ekrana nese goy yazi gelir ve texminen 0x00x0010x bele yazilar gelir bu bootdandi? yoxsa hansisa fayllar yazilmir? Salam.Menim komputerimde de bu problem var.XP yukleyirem , lakin, Ses driveri yazilmir ki yazilmir.Hetta ses kartini da deyisdim yene hemin problem.Amma burdan oxudum ki, modemin driveri de buna sebeb ola biler.Goresen duzdu Bundan basqa mende komputerde bele bir xestelik olur tez-tez zaqruzka geden vaxti birden ekrana nese goy yazi gelir ve texminen 0x00x0010x bele yazilar gelir bu bootdandi? yoxsa hansisa fayllar yazilmir? Salam.Menim komputerimde de bu problem var.XP yukleyirem , lakin, Ses driveri yazilmir ki yazilmir.Hetta ses kartini da deyisdim yene hemin problem.Amma burdan oxudum ki, modemin driveri de buna sebeb ola biler.Goresen duzdu Bundan basqa mende komputerde bele bir xestelik olur tez-tez zaqruzka geden vaxti birden ekrana nese goy yazi gelir ve texminen 0x00x0010x bele yazilar gelir bu bootdandi? yoxsa hansisa fayllar yazilmir? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakudza Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 azar790, he demeli sende BSOD yeni mavi ekran xetasi bas verir .. bu cox sebebden ola biler.. en yaxsi halda Program teminatindan ola biler... Basqa Emeliyyat sistemi yoxlamisan? Diger versiyalarda RAM-dan ola biler... eger koputerde 2 dene ram varsa (meselen heresi 1 gb ) onlardan 1-ni cixar yoxla... Komputerin taxili olan sunurlari deyis ... cereyan caismamazligi da ola biler. .. Butun boxluqlari berkit .. CPU-dan ola biler.. beleki CPU-nun termoplasteri quruya biler.. ve nehayet VGA-dan.. o vaxt mende olmusdu sebeb VGA idi ve sunurlarin bosluqu .. birde ekranda yazilan kodu deqiq yazmisan ya teqribi ? Kod hardasa bu formada olmalidi.... 0x000024 Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 bunu sebebleri coxdur sen daha aydin yaz sen basdan yaz nece oldu sonradan yoxsa arda bir bele problem olurdu belke komputerine nese yuklemisen ondan sonra ele odu? daha aydin yazsan daha net cavab vere bilerem bunu yukle bu mavi ekran problemini duzeldir nese deyisiklik olur? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
azar790 Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Sag olun komeye gore ... Meni esas sesin cixmamagi narahat edir. Goresen modemin driverini yazmiram onnan ola biler?Cunki, 2 dene ses karti deyismisem.Hemde 1 defe driverini taptim perezaqruzka verdim yene komp acilan zaman mavi ekran yegin driveri sehv yazilib... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 hee dostum senin problemin yeni mavi ekran meselesi driverdendir ses driverinden calis ses driverini yazanda ozunucu olsun mavi ekran problemi tekce drivere gore olmur basqa seylerdende asilidir ele biri driver meselesi ses ozunun driveridi yoxsa? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
azar790 Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Yox internetden yukleyirem Crystal SoundFusion CS4281 WDM 5.1.2535.0 Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gellashon Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Salam dostlar!!! Bir komeyinize ehtiyacim var...Komputerime format atmaq isteyirem,ama format olunmur,yazir ki bu komputerde ustanovlenniy disk tapilmadi.Xahish edirwem fikirlerinizi yazasiniz eger komey eden varsa.Teshekkur Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 2010 bu problem SATA/RAID problemidir dostum windowsda sata raid driveri yuklu olmayanda hard diski gormur sen biosa gir orda bele bir sey olmalidi(her materinkanin bios menyusu eyni olmur) IDE-ni RAID ele yeni deyisdir onu(sata et) ege bunu bacarmirsansa onda saytimizdan sistem bomesinde bir sistemlerden birini yukle meselen SamBuild Windows XP SP-3 bunda hec bir problem olmayacaq ve hard disqi gorecek yuz faiz teminat Istesen bu sistemi yukle yadaki bu sistemi yukle nese problem olsa deyersen sistemler haqqindada melumat vererem ************************************************************** Tezlikle Windows XP Pro VuSaL Edition 2010 ************************************************************** Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
_BARCELONA_ Mesaj tarihi: 18 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 18 Temmuz 2010 MENDE ANTIVIRUS VAR DEYENE KOMPA HEC NE OLMU Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony Mesaj tarihi: 21 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 21 Temmuz 2010 Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkin Park and me Mesaj tarihi: 24 Temmuz 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 24 Temmuz 2010 tony şərhlərinə baxıram smile qoyursan ancaq.az flud ele! Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest faridasadov Mesaj tarihi: 27 Kasım 2010 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Kasım 2010 vüsal dediklərini elə və bir də jumper söhbətidə ola bilər Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.