AliZairov Konu tarihi: 22 Mart 2012 Paylaş Konu tarihi: 22 Mart 2012 Hamıya salam. Yəqinki Delphi, VB, C++ və s. tanışsınız. Kod yazılan pəncərədə müəyyən kodlar yazdığda tutaq mən delphidə unit yazdığımda tünd göy . , : ? və s. işarələr yazdığdada qırmızı olur. Mən özüm elə etmişəm. Yığmaq istədiyim proqramdada tutaq Salam yazdığda ağ Sağol yazdığda qara yazılmasını istəyirəm. Memo rəngli sistem ilə işləmir. Yalnız RichEdit komponentində mümkündür. Mən kodlaman biraz bilirəm dərsliydəndə öyrənirəm. Sadəcə Mənə mətni necə rəngləmə kodunu bilmək istəyirəm. Funksiya belə olacaq. Yoxlaya bilərsiniz. procedure Test(S: string); begin S := Edit1.Text; if S = 'A' then begin ShowMessage('A yazdiniz!'); end; end; procedure TForm1.Button1(Sender: TObject); begin Test(Edit1.Text); end; Bunu yazmağımda məqsədim həm sizə faydası olsun, həmdə mənim nə kodla edəcəyimi göstərməkdi. Sadəcə mən orda yazdığım A yerinə istədiyim sözü yazıcam RichEdit yazdığım sözü yazan kimi ShowMessage('A yazdiniz!'); əvəzində yazdığım rəng dəyişdirmə kodu aktiv olacaq. Həmin yazı tutaq ağ olacaq. Yuxardakı kodu siz əgər memoda və ya editdə xanaya heç nə yazmamısınızsa ona görə sizə xəbər verəcək. Sadəcə belə edin: procedure Test(S: string); begin S := Edit1.Text; if S = '' then begin ShowMessage('Xana bosdur!'); end; end; procedure TForm1.Button1(Sender: TObject); begin Test(Edit1.Text); end; Men bu kod vasitəsilə Mail Göndər proqramında Filtir edicəm söyüşə qarşı milləti söyürlər. Bunun üçün belə kod istifadə edə bilərsiniz. procedure Test(S: string); begin S := Edit1.Text; if S = 'A' then begin ShowMessage('A yazdiniz!'); end else if S = 'B'' then begin ShowMessage('B yazdiniz); end else if S = 'C' then begin ShowMessage('C yazdiniz!'); end; end; procedure TForm1.Button1(Sender: TObject); begin Test(Edit1.Text); end; if (əgər) S = (bərabərdisə) 'A' then (onda) begin (başlıq) Bura istədiyiniz kodu yazın. end (bitti) Yalnız bu funksiya olduğuna görə bunun begin içərisində olan kodları görə bilir. Məndə belə bir həlli yolunu tapdım. Formunuzun adını qarşısına yazın belə. Form1.Label1.Caption Əks halda Label1.Caption tapmayacaq belə bir proses. Sizə uğurlar. Çətinlik çəksəniz yazın kömək edərəm. Rəng kodunu özüm tapsam paylaşacam. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΛNNΞЯ Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 paylasim ucun sagol ama men Visual Basic le isleyirem Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onur Əliyev Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Mende (( Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΛNNΞЯ Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 niye uzulursen VB dunyada en qabagcil proqramlamalardandi Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onur Əliyev Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Ona Gore uzulmurem...."Delphi7" Oyrene Bilmediyime Uzulurem Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
AliZairov Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Tanner salam. Menə rahat delphi-di. Sənə görə isə VB. Kime necə rahatdı. Məcburi deyilki. O kodu yazdım sadəcə mən RichEdit ilə rəngli hərf funksiyasını eləmək istəyirəm. Sadəcə kodu necə edəcəyimi paylaşdım. Ona uyğun kod tapan kimi elə edicəm. Özüm kod yazdım alındı amma font sistemi ilə olur onuda istəmirəm. Çünki bir dəfəlik rəngi dəyişir bütün yazıların. Tək tək istəyirəm. Brauzerimdə istifadə edəcəm. Mənbə Kodlarını müəyyən rənglərdə göstərmək istəyirəm. Rahat anlaşılsın. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΛNNΞЯ Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 23 Mart 2012 Zairov aleykum salam duzdur elediki var sadece dedim Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.