Rauf-SDTK Konu tarihi: 27 Mayıs 2012 Paylaş Konu tarihi: 27 Mayıs 2012 Salamlar. Uzundərə yazsam da axıra qədər oxuyun xahis edirəm. Mən bir dəfə forumda bir mövzu açmışdım kompyuter gec açılır. Amma bilinmədi ki nədən ola bilər. Bunu özüm tapdım. Qovluqdu C:/Windows/Prefetch/ReadyBoot bu yerdə yaranır həmin qovluğu açıram Trace1.fx (silməsəm daha da yaranır Trace2.fx, Trace3.fx və s) faylı gəlir onu silirəm (Ready Boot qovluğu ilə birlikdə) kompu söndürüb yandıranda tez yəni normal açılır. Amma komp açılır işimi görürəm belə söndürəndə yenə yaranır Trace1.fx (Ready Boot papkasının içində). İndi bilmək istəyirəm bunu hansı proqram yaradır? Və ya elə bir proqram var ki C:/Windows/Prefetch - in içində Ready Boot qovluğu yaranmağını əngəlləsin? Yaranan qovluğun şəkili: Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axellis Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 O papka ve fayl menimde kompumda yaranir,amma acilmasina tesir elemir, Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauf-SDTK Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 axellis, Bilmirem amma mende tesir edir. Ola biler kompyuterden kompyutere ferq var Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axellis Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Brat O fayldan Butun kompyuterlerde var,Amma bilmirem belkede senin kompuna tesir edir,o fayl silinse bele her defe gelecek Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauf-SDTK Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 axellis, Ele etmek olarki o yaranmasin? Mence bir elaci olmalidi axi. Ozunde olan ready boot papkasini mene gondere bilersen? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 .... bu papka kompüterə qoşulan əlavə qurğular (usb flash və.s) haqqında informasiya saxlayır. ....bu haqda əlavə məlumat və bunu söndürmək istəyirsənsə aşağdakı linkə gir... http://windows.microsoft.com/ru-ru/windows...-storage-device http://windows.microsoft.com/ru-RU/windows...-storage-device Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauf-SDTK Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 mehdi1998, Bu videodan hecne basa dusmedim. Burda ne etmeliyemki deaktiv olsun? ReadyBoost gelmir axi ReadyBoot gelir mence o linklerdeki basqa sey ucundu. Orada hec gostermir fayl hara dusur ve ya nese. flash kartin elave yaddasi ile kompu suretlendirir rami artirir. turkce qoyub oxu. nese basqa seydi. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axellis Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Mehdi sen deyen ,bele bir seydi Usb ni kompa taxanda autorun menu acilir,orda ready boost adinda yazi var,hemin yaziya girende fleskart kompa taxilanda daha tez acilir,fayl oturmesi daha suretli olur,amma flesin yaddasinda mueyyen hecm cixilri Bu ise ready boot du, Dostum ready boot her sistemle ferqlidi menim fikrimci Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Mayıs 2012 .... "pusk -> vıpolnit -> regedit". - bura daxil olursan"HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM \\CurrentControlSet\\Control\\Session Manager\\Memory Management\\PrefetchParameters" - bunun üzərindən 2 dəfə vurursan"EnablePrefetcher" və "0" edirsən.... ...ReadyBoot papkasının içində nə varsa silirsən.perezaqruska ver yoxla. ...əgər yaransa "EnableSuperfetch" da göstəricisini "0" edirsən.... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauf-SDTK Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 mehdi1998, Hamisin sildim resrart verdim bele fayl yarandi ready boot-un icinde ReadyBoot.etl . Indi obirini de 0 edim yoxlayim deyecem. Onu da 0 etdim papkada hamisin sildim restart verdim yene de ReadyBoot.etl yarandi amma bayaq 7.0MB yazilmisdi olcu indi 6.75MB yarandi. Amma acilisa tesir gostermir. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksim_252 Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Point-blank, komputerdə başqa yerlərdə də öz özünə fayl yaranır. Məs: pusk düyməsini basıb %temp% yazsan temp adlı qovluq görəcəksən. Həmin qovluğa girəndə çoxlu sayda qovluqlar və fayllar görəcəksən. həmin faylları neçə dəfə silirsən sil yenə də yaranacaq. Mənə elə gəlir ki, təkcə sənin göstərdiyin səbəb (öz-özünə faylların yaranması) kompüterin gec açılmağına səbəb olmaz... başqa səbəb də ola bilər Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauf-SDTK Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Maksim_252, O sozsuz olar yaraninir bilirem ammaki movzunun adin bilmedim ne yazim bele yazdim. Bir de tesir edir acilisda. Kompun yandirma duymesin basirsan altdan xet (_) gelir 1 saniye sol yuxari kuncde normalda bele olur amma o papka yarananda 3-4 deqiqe kecir _ isaresi qalir sonra acilir mehdi1998, axellis ve Maksim_252 Her biriniz cox sagolun . Mehdinin verdiyi usul ise yaradi ReadyBoot.etl fayli yaransa da ready boot papkasinin icinde komp normal acilir yeniki tez (evvelki kimi). Duzelti istediyim kimidi cox sagolun tesekkurler. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axellis Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Dostum Deymez,Biz hecne elemedik,mehdi qardasimiz eledi Mehdi sene bir daja tesekkur,Mende test edecem Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksim_252 Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Point-blank, buyur xoşdur. Axellisin dediyi kimi, ən böyük təşəkkür Mehdiyə düşür. Problemin aradan qalxdığına sevindim... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rauf-SDTK Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 28 Mayıs 2012 Duzdur. Bir daha da tesekkur. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEZHH Mesaj tarihi: 29 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 29 Mayıs 2012 mövzunu redaktə elədim Mövzu açanda düzgün bölməyə açın və çalışın ki, mövzu adını düzgün seçəsiniz Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 29 Mayıs 2012 Paylaş Mesaj tarihi: 29 Mayıs 2012 ... axellis , Maksim_252 , Point-Blank təşəkkür..... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.