Jump to content
Forum Windows-az.com

Windows 7 desktop.ini nədir?


MEZHH

Recommended Posts

Desktop.ini hər windows ƏS-da var. Bu fayllar gizlidir, gizli fayllar bağlıdırsa bu faylı görə bilməzsiniz. Gizli faylları açsanız işçi masasısında bu faylı görə bilərsiniz.

 

Windows 7 desktop.ini nədir?

 

Bəs bu desktop.ini nədir?

 

Desktop.ini faylı əslində bütün qovluqlarda olur. Bunun olmasının səbəbi, o qovluqda etdyiniz dəyişiklikləri özündə saxlamasıdır. Və komputer restart olunsa belə bu ayarlar saxlanılmış olur.

 

Desktop.ini faylını görmək istəmirəm.

 

Bəzən gizli fayllar açıq olanda dektop.ini faylını görməkdən bezirik. Bu addımlarla gizli faylları gizləyərək, desktop.ini faylını da gizləyə bilərsiniz.

İlk əvvəl bir qovluq açın, "Tools" sözünə vurun. "Folder options" sözünə vurub "View" sözünə vurub "Hidden files and folders" "Don't show hidden files.folders and drivers" seçimini seçərək gizli faylları göstər seçimini dəyişirik.

 

Desktop.ini faylını silmək istəyirəm.

 

Desktop.ini faylını silmək istəyirsinizə "Windows düyməsi+R" basıb açılan pəncərəyə "shell:startup" yazıb Enterə basıb desktop.ini faylını silirik. Bundan əlavə "C:\\ProgramData\\Microsoft\\Windows\\Start Menu\\Programs\\Startup" qovluğundan da desktop.ini faylını silirik.

Link to comment
Share on other sites

Proqramlar telegramda
  • 2 hafta sonra...

<seven birisi> mende de bele bir problem var.fles kartda deyesen gizli fayllari acdiqdan sonra mende de ekrana desktob-bloknot gelir ve icinde bele yazilib.[shellclassinfo]localizedresource Name=@%systemRoot%\\system32\\shell32.dll,-21787.her defe kompu yandiranda bele gelir .mende windows7-dir rus dilindedir.o yazdiqlarinizi rusca yazinda xahis edirem

Link to comment
Share on other sites

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • loading...
×
×
  • Create New...