gurze Konu tarihi: 4 Nisan 2011 Paylaş Konu tarihi: 4 Nisan 2011 Salam dostlar. Mende bir masaustu komputer var. Evvel windows xp home edition yuklu idi. Sonra ferqli xpler yuklediler. En son ozum windows 7 yukledim. Sistem eladi. Windows 7 ye soz olabilmez, yaxsi isleyir. Amma bir problem var: problem ondadir ki windows baslamazdan evvel qara ekranda engilisce yazilar gelir ve sonra iki dene secenek cixir: WINDOWS 7, ve WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP. Men de WINDOWS 7 seceneyini secirem ve WINDOWS 7 baslayir. Eger 5-6 saniye geciksem onda ikinci seceneye yeni WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP dan komputer restert olur. Men isteyirem ki bu WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP secenek olmasin, komputer birbasa WINDOWS 7 ni baslatsin. Yeni ki WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP nece sile ve ya legv eleye yox eleye bilerem. Bir bilen var zehmet olmasa komek elesin. Onu da deyim ki turk saytlarinda yazdim dediler ki my kom-da advanced dan ayarlamaq olur ve ya hansisa bir program var. Her kimi varianti yoxladim amma WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP yox olmadi. Amma programin adini da unutmusam. He bir de dediler ki ilk once qara ekranin olmasi sata hd olmasindandir. Dostlar cox yazdim basinizi agritdim. Bagislayin. Bu problemin hellini bilirinizse yaza bilersiniz zehmet olmazsa? Onceden TESEKKURLER!!! Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest terlanyek Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Komputerinizdə 2dənə əməliyyat sistem var.. Siz komuperdən Hansı sistemi isdəyirsinizsə onu silməlisiniz. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Yox qaqa bir dene sistem var. Prostu dediyim kimi evvel bir nece defe xp yukleyibler dalbadal. Men win 7 yukleyenden sonra bu problem cixdi ortaya. C diskinde de ancaq win 7 nin dosyalaridi. xp ye aid hec ne yoxdur. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cavid018 Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 oooooo-))) Sobet 4ox taniw galir mene,darixma bir azdan Vusalda qowulacaq yeqinki..... Bu sobet MBR sobetidir ( sistem kodu ),bunu silinme meselsi forumda muzakire olunub heyifki hele tapilmayib meselenin helli.....amma bir wey far sistem yazanda Xp ve ya Win 7 Primary ve secondery sobeti var ona fikir vermak lazim idi.....Sadece silende gaerek XP silinerdi ve yerine Win 7 yazilardi,Xp silinmiyib ustune Win 7 yazilib....XP primary gedir deye 30 saniyeden sonra avtomatik setup iwleyir Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Cavid qaqas heqiqeten yoxdu da senden..harda bir problem var Sen ordasan.cox sag ol..heqiqeten yazdigin butun yazilari oxuyram..heleki yazilarindan tabiyiriq insallah ozunu de tanimaq qismet olar.. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cavid018 Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Chox sag ol qaqash,chalisgiriq komek eliyek komputer alemi bir iki sheyle qurtarmir her muzakirede mende nese oyrenirem.......!! Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 4 Nisan 2011 Roger Bu foruma soz ola bilmez. Men bu forumda turk forumlarinda oyrene bilmediyim seyleri oyrenmisem. MASALLAH burda problem maxsimum 1 gun geciker. En qisa zamanda ele 5 deqiqeye problemin hellini almisam. MASALLAH burda dostlar cox bilirler. Cavid018 dostum He men xp ni silmemisdim bir basa ustune win 7 ni yazmisam. Yeqin ki xp nin mutexesisi Vusal bu problemin cozumunu biler INSALLAH. Yene de her kese derin minnetdarligimi bildirirem ki maraq gosterib oxuyub fikilerinizi bolusursunuz!! Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cavid018 Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Insallah yeqinki biler,bu sohbeti hele onla muzakire edirdik gorekde belke artiq bilir hellini.....Duzeler insallah,maksimum tezden format edersen istediyin sisteme uygun....cixish yolu var Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 qaqas sen gel men senin komputerive girim duzledim agentim comms@bk.ru sabah saat 5 den sonra butun gunu burdayam Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Hmm guzel movzu tam ustune gelib )) Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qəhrəman Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Məndə də bu probem bir dəfə olmuşdu. 7 ni yazanda Xp-ni tam silmək lazım idi. MƏn axırda silib təzədən yazdım:) Başqa həllin bilmirəm. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 tony dostum o komputeri hal hazirda men isletmirem. Basqasina vermisem o adamin isle elaqedar dosyalari var hec internete bele qosmuram. Bu kompum olsa idi hell ederdik. Vusal he dostum seni gozleyirik. Deyesen qarsimizda agir bir problem var.. He ? Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Ok yo elede cox boyuk bir sey deyil hell olunacaq insAllah... Bir nece usulu var onun asandindan baslayacaq Viponiti ac > ora msconfig yaz enter et bele bir pencere gelecek hemen Boot-un birini silsin restart versin.Sonra bir cavab deyersen alindimi Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Ok.. en qisa zamanda eleyib neticeleri deyecem. Insallah alinacaq. TESEKKURLER Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 2-ci yontem Vipolniti acirsan ve yazirsan sagidaki kodu Enter basirsan bcdedit /delete {ID} bcdedit /delete {ntldr} /f bcdedit /displayorder {ID} /remove bu kodlari 1-cini yaz enter 2-cini yaz enter 3-cunu yaz enter..restart ver hemen XP secimi silinecek..bir basa windowds 7 acilacaq. Buda 3-cu usul Video derslik Bu usulda EasyBCD programinin komeyi ile ekrandaki secimi leg etmeyi izah etmisem.Umid ediremki cox komeyi olacaq. >>Video derslik+EasyBCD<< Qeyd: EasyBCD programi ile bu suulu tam helletmek olur.2-ci usul ilede hemen secimi legv etmek olur..Artiq sene hansi asandirsa o usuldan istifade et Ugurlar Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest terlanyek Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Vüsalda olan beyin məndə olardı ) Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huseyn. Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 ;-) Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cavid018 Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Vusal gorekde ne gosterecek.....Maragli sobetdir Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Men dediyim qayda ile etse duzlecek.Cunki ordaki usulun her ikisi ile onu legv etmisem yeni ozum yoxlamisam ise yarayir... Videoda ise tam aydin daha rahat usulunu gostermisem Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2011 Qaqa men hele yoxlamamisam. Sabah yoxlayib neticeni deyecem. Inaniram ki INSALLAH alinacaq Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qəhrəman Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 Vüsal, çox sağ ol! Səndən bu sayt vasitəsilə çox şey öyrənəcəm Allah qoysa. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 insAllah Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 Vusal dostum mende bu problem hell olmadi. EasyBCD programinda WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP gorsenmedi. msconfig yazdim enter eledim orda da gorsenmedi. Sadece WINDOWS 7 yazisi gorsendi. 2-ci yontemle de eledim, birinci sozu yazdim enter, ikinci sozu yazdim enter ve ucuncu sozu yazdim enter eledim komputer sondu. Yeniden acdim heminki kimi WINDOWS 7 ve WINDOWS XP PROFESTIONAL SETUP secenekleri oldugu kimi qalir. Nese bu basqa problemdi. Cozemmedik getdi. YENE DE COX SAGOL EZIYYET CEKDIN KOMEK ELEDIM. VIDEO DERSLIK DE ELADI. YENE DE COX SAGOL TESEKKURLER.. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vusal Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 Paylaş Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 EasyBCD bu XP-de islemir.Burdaki yontemlerin hamisi Windows 7 ucun idi.Qeyd edimki EasyBCD bu programla windows7 sistemine yukleyirsen ve mutleq onu legv etmek olur cunki ozum etmisem ve netdede arasdirsan coxlari EasyBCD programini meslehet gorurler.Dual boot-u legv etmek ucun sadece bu programdir.Qaldiki o biri kodlara ise onlarda hamisi windows 7-de yoxlanilir.Yeni eger sende XP-dirse onda sistemin sistemin gizli fayllarini uze cixardirsan C disqindeki boot.ini faylini acirsan ve arti boot setrini silib Save edib Restart edirsen ve duzelir.Qeyd eledimki eger duzgun yoxlanilsa bu problemi bu yolla hel edirler.Ayri yolunu men bilmirem. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurze Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 6 Nisan 2011 Qaqa ele mende de WINDOWS 7 dir. Ona gore WINDOWS 7 bolmesinde acmisam movzunu. Ne ise hec ne olmaz. Yene de sagol. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.