_LeoN_ Konu tarihi: 20 Mart 2013 Paylaş Konu tarihi: 20 Mart 2013 Salam hamıya.Novruz Bayramınız Mübarək! Processoru sökdüm,təmizləmək üçün.Ana platada küleri də açdım,altında balaca kvadrat,nazik bir dəmir sxem var idi.Onu da açdım.Demişdilər mənə:əgər onun üstü quruyubsa plata isinə bilər,komp ilişə bilər. Məndə baxdım,boz rəngli maye qurumuşdu.Demək olar bir az qalmışdı rəngi.Adı Türkcə:İşlemcidi.Kimsə bilir onun üstünün quruması nəyə ziyandı? Əvvəlcədən təşəkkür! Şəkil: Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamran Cavadov Mesaj tarihi: 20 Mart 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mart 2013 ....həmin sahəyə termopasta sürtülməlidir... ...prosesorla qüller arasında boşluğu aradan qaldırır.nəticədə yaranmış temperatur qüllerə ötürülür...və qüller temperaturu aşağı salmaqla platanın əriməsinin qarşısını alır... ...bu olmazsa,prosessor işə süşməyəcək...qızma əmələ gələn kimi atacaq... Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvin Məlikov Mesaj tarihi: 20 Mart 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mart 2013 Hə qızmağa görə ora axüsusi maddə ola termopasta sürtülür.Onuda sürtəndə gərək normal sürtəsən. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virtual_Drive Mesaj tarihi: 20 Mart 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mart 2013 Cpu üstündəki termal pasta quruyubsa onu dərhal termal pasta temizləyən mayeylə və ya asetonla ehtiyatla təmizləmək lazımdır , quruyandan sonra isə nazik təbəqədə pastani cpu üstünə sürtmək. termal pasta nədir ? Termal pasta cpu yla Kuller arasinda əlaqə yaradir ki komputerişləyən zaman cpuda qizma əməlyatı baş verir termal pasta da bu qizma ni kullere oturur Və kuller də öz işini görür. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
_LeoN_ Mesaj tarihi: 21 Mart 2013 mövzunu açan Paylaş Mesaj tarihi: 21 Mart 2013 Termopasta neçiyə olur? Sement çəksəm olmaz?)) Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virtual_Drive Mesaj tarihi: 21 Mart 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 21 Mart 2013 semente bir az pva kleyi qat onda Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicat_644 Mesaj tarihi: 22 Mart 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 22 Mart 2013 sement yox ora ancaq qrabil tokmek lazimdi Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.